«Доброго здоров’я! Масниця на порозі!»

«Доброго здоров’я! Масниця на порозі!»

Масниця або Колодій  це  улюблене і веселе свято тривалістю цілий тиждень, з хороводами, іграми та частуваннями.

В різних регіонах України існували різні назви, серед яких Пущення, Запусти, Сиропуст, Сирний тиждень.

Цього тижня готують насамперед не млинці, а вареники з сиром, политі сметаною - це головна страва свята.

Перший день Масниці називається «Зустріч»,саме цього дня прийнято запрошувати в гості родичів та пригощати смачними різноманітними  варениками, млинцями  та смаколиками, отож студенти  Фахового коледжу економіки та управління НАСОА зустрілися всі разом та почастували один одного смачними стравами під час колективного частування «Доброго здоров`я! Масниця на порозі!».