Вшанували пам’ять Великого Кобзаря Тараса Шевченка

Вшанували пам’ять Великого Кобзаря Тараса Шевченка

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. У нашого народу - це Тарас Григорович Шевченко. Він став символом свободи, волі та духу української нації. Його вірші крізь покоління знаходять відлуння в душах мільйонів українців, нагадуючи, що немає нічого важливішого за волю українського народу.

9 березня , з нагоди 209-ї річниці від дня народження Кобзаря студенти та викладачі Фахового коледжу економіки та управління Національної академії статистики, обліку та аудиту провели урочистий мітинг, який відбувся на Тарасовій горі на території Шевченківського національного заповідника у місті Канів.

Відмінники навчання, студенти ФКЕУ НАСОА Вихрист Ярослав та Рядненко Іван разом з присутніми поклали квіти до пам’ятника Т.Г. Шевченка та вшанували пам'ять славетного поета.

Зі словами пам’яті про Великого Сина українського народу - Тараса Шевченка, життя якого стало символом тернистого шляху боротьби за свободу та гідність, до студентів звернулася заступник директора з організаційної роботи Найко М.Є.

З урочистою промовою виступила також директор Комунального закладу Білоцерківської міської ради Білоцерківська централізована клубна система Яковлєва Н.В., яка у своїй промові підкреслила актуальність Тарасового слова. - Тарас Шевченко для українців житиме вічно. Це постать, яка об’єднує нас усіх, він прожив непросте життя, але проніс через роки любов до України, яку невтомно висловлював у своїй багатогранній творчості. І нам, за прикладом Тараса Шевченка треба пам’ятати і берегти те, що нас об’єднує як націю, зазначила Наталія Василівна.

Студент ІІ курсу спеціальності Фінанси, банківська справа та страхування продекламував вірш Т.Г. Шевченка «Заповіт», а студенти І курсу спеціальності «Облік і оподаткування» Озерчук Анна та Рядненко Іван декламували вірш «Сон».

По завершенню офіційної частини на студентів чекала цікава екскурсія музеєм. Величезні автопортрети, що відображають періоди життя поета, банери з живописними роботами Шевченка та невеликі офорти у вітринах. Наступні зали, присвячені віхам життя Тараса Григоровича сповнені цікавих документів, картин та фотографій. Вони пов’язані не тільки з постаттю самого поета, але і розкривають його оточення, час, в якому він жив. Останній зал був присвячений вшануванню пам’яті великого Кобзаря. У ньому знаходяться картини, книги, нагороди та сувеніри, присвячені Тарасу Шевченку.

Подорож до Канева дала можливість студентам вклонитися славетному Кобзарю та помилуватися надзвичайними краєвидами Дніпра та Канівських висот.